T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE - Halkalı Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu Lisesi

Sık Sorulan Sorular

Okulunuzu niçin tercih etmeliyim?

1)      Köklü tarihi ve kaliteli ve alanlarında uzman öğretmen kadrosu

2)      Merkezi konumu ve birçok yerden kolay ulaşım

3)      Farklı eğitim programları barındırması(Anadolu Lisesi-Anadolu Meslek Lisesi)

4)      Yeni afetlere karşı dayanıklı bina

Okulunuzda hangi  programlar türleri vardır?

Okulumuzda iki farklı program bulunmaktadır. Bunlar Anadolu lisesi ve Anadolu meslek programlarımızdır. Anadolu meslek programımızda yer alan bölümleri okulumuz resmi sitesi Aday Öğrenci sekmesindeki Meslek Alanları bölümünden detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Okulunuza kayıt koşulları nelerdir?

Okulumuz Mahalli Yerleştirme ile öğrenci almaktadır.

Ulaşım imkanlarınız nasıldır?

Okulumuz halkalı merkez mahallesinde olup her yerden ulaşıma açıktır. (Okulumuz Halkalı Mezarlığının karşısındadır.)

Haftalık ders çizelgeleriniz nasıldır?

Anadolu Lisesi programında ders çizelgemiz günlük 8(sekiz) saatten oluşup haftalık 40(kırk) saat olarak planlanmıştır. Derse başlama saatimiz  9.00'da, bitiş saatimiz ise 3.40 olarak planlanmıştır.

Anadolu Meslek programı haftalık ders çizelgelerine Meslek Alanları bölümünden ulaşabilirsiniz.

Projeleriniz ve protokolleriniz nelerdir?

Yurtdışı projemiz olarak gerçekleştirdiğimiz iki(2) akışlı ERASMUS projemiz bulunmaktadır.

Mezunlarınızın üniversiteye yerleşme oranı kaçtır?

Son dönem ortalamaları neticesinde %51 lik bir oranla üniversitelere öğrencilerimizi yerleştiriyoruz.

Okulunuz Rehberlik Servisi  iletişim tel. nosu nedir?

Okul rehberlik servis numarası: 0212 546 4246

Dahili : 5/6